Institutul european de studii pentru terapia
copiilor si adolescentilor
In colaborare cu asociatia romana de psihoterapie integrativa

Telefon: 0755.046.913   Email: contact@iestca.ro
  • Slide
  • Slide 2
  • Slide 3
Formatori

 

FORMATORI SI COLABORARI INTERDISCIPLINARE

 

Formatori coordonatori de program

    Dr. Gina Chiriac                                                                                                              

    Doamna Gina Chiriac este Psiholog principal, Psihoterapeut, Formator si Supervizor in psihoterapie integrativa ,cu specializarea in hipnoza clinica si terapie Eriksoniana, Formator si Mentor certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

    Este Formator in somatoterapie-Scoala europena de Socio-somatoterapie Franta si analist psihanaliza integrativa. A lucrat in grupuri de terapie cu formatori din Franta, Elvetia, Anglia.Conduce grupuri de formare in psihoterapie integrativa in Romania.

    Este Presedinte al Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor si Adolescentilor (IESTCA), si Presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa (ARPI). Mai mult

           Joanna Evans

MSc Gestalt Psychotherapy, MA Social Work, EAGT, EAIP

    Pânã în Noiembrie 2009 Joanna a fost Director Executiv la institutul de Formare în Psihoterapie Scarborough, UK unde a desfãsurat un program de Psihoterapie Gestalt si a contribuit la cursul de formare în Supervizare.
    Din noiembrie 2009 dumneaei si-a concentrat atentia în totalitate în sprijinirea cresterii rapide si a dezvoltãrii Euroips.
Fost asistent social pe probleme de Servicii familiale în Leicester, în prezent practicã psihoterapia în Scarborough si este Formator invitat la câteva institutii în Europa, incluzând mai recent Slovenia, Croatia,  Grecia si de curand Romania.
Împreunã cu Ken Evans dumneaei conduce workshop-uri de formare în terapia cu Copiii si Adolescentii atât în Marea Britanie cât si în multe tari  din Europa.
    Joanna detine Certificatul European de terapie Gestalt (EAGT). De-a lungul anilor, Joanna a asimilat componente dintr-o gamã largã de abordãri psihoterapice si a primit de curând (2006) Certificatul European de Psihoterapie Integrativã (EAIP).
Joanna este Co-Director al Euroips. Pânã de curând a fost Examinator Extern pentru Institutul de Formare Integrativã in Irlanda si are o vastã experientã de predare în munca socialã. Este autoarea a câteva articole si publicatii de cercetare.

Joanna Hewitt Evans este secretar general al Asociatiei Europene Interdisciplinare de Terapie pentru Copii si Tineri (EIATCYP) Marea Britanie. Mai mult

Karen Davies-Hough - Supervizor pentru Programul European

            Karen Davies-Hough este un psihoterapeut integrativist care lucreaza in Marea Britanie.

            In trecut, doamna Karen Davies-Hough a fost profesor, apoi a lucrat ca Asistent Social pe problemele copiilor si familiei. De-a lungul carierei sale, a fost constienta de lipsa posibilitatii copiilor de a apela la terapie, si interesul ei a fost sa dezvolte trainingul celor care se ocupa de consilierea, si terapia copiilor si adolescentilor. Doamna Karen Davies-Hough conduce Terapie si Consiliere Teesside (TACT) o organizatie de training in Nord Estul Angliei, unde coordoneaza programul de training pentru terapia copiilor.

            In afara trainingului, doamna Davies-Hough detine un cabinet particular unde ofera psihoterapie copiilor si adultilor, si efectueaza supervizare pentru consilieri si psihoterapeuti.

 Doamna Karen Davies-Hough este fost Presedinte al Asociatiei Europene si Marii Britanii pentru Consiliere Psihoterapeutica, si in prezent Cenzor al Asociatiei Europene Interdisciplinare pentru Terapia Copiilor si Tinerilor. Mai mult

    Dr. Aurora Frunză

     Doamna Aurora Frunza este Doctor în Medicină, psiholog clinician, psihoterapeut cu practică independentă  din anul 1978 .În prezent este cadru didactic titular al Departamentului de Psihiatria şi Psihologia Copilului, Adolescentului şi Adultului - Catedra de Psihologie Medicală şi Medicină Comportamentală din cadrul Universitaţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti şi cadru didactic colaborator al Universităţii “Titu Maiorescu”, Bucureşti- Facultatea de Psihologie, Master Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, Master Psihologie clinică, hipnoză şi intervenţii terapeutice de scurtă durată.

     Este membru fondator al mai multor organizaţii profesionale cu prestigiu naţional şi internaţional. Este formator supervizor în cadrul Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, Asociaţiei Psihologilor şi Medicilor din România, precum şi în cadrul Societăţii Române de Psihosomatică Aplicată şi al Asociaţiei Române de Psihoterapie Integrativa.Deţine competenţe în: psihoterapii cognitiv-comportamentale, terapii scurte, colaborative orientate pe soluţie, consiliere psihologică şi tehnici de sfătuire, hipnoză clinică, evaluarea persoanelor cu handicap, diagnosticul demenţelor şi abordarea lor terapeutică, psihosomatică aplicată, marketing social şi educaţie pentru sănătate.A înfiinţat în 1990 primul cabinet privat de psihologie certificat de Camera de Comerţ şi Industrie din România. Din anul 2005 până în prezent este membru ales al Colegiul Naţional al Psihologilor din România, Membru în Comitetul Director al Colegiului Psihologilor din România, membru al Comisiei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie. În anul 2007 împreună cu alţi psihologi clinicieni şi medici români a înfiinţat Asociaţia Psihologilor şi Medicilor din România( Apsih&Med Romania),asociaţie profesională cu reprezentare naţională. În calitate de preşedinte al Apsih&Med Romania a organizat numeroase cursuri de formare în domeniul psihologiei clinice, training-uri de dezvoltare şi optimizare personală, fiind totodată organizator şi partener al mai multor manifestări ştiinţifice din domeniul psihologic şi  medical .    A publicat în calitate de co-autor 4 cărţi  şi numeroase articole de specialitate fiind de asemenea psiholog consultant al Jurnalului Naţional, Gazeta de Olt, Gazeta de Sud. Mai mult

 

 

          Colaborari interdisciplinare (formatori/co-formatori IESTCA)

 

  •        Anca Frunză – medic, psiholog, psihoterapeut
  •        Coralina Chiriac- psiholog, psihoterapeut
  •        Stefan Cepoi – actor Teatrul National Craiova si Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri Craiova

 

            Hannah Clarke BA

Hannah Clarke BA (Hons) PGCE este profesor, formator, psihoterapeut integrativ, practician in facilitarea învățării cu ajutorul cailor, lucrează cu adolescenți ca lucrător senior in comunitate, având mai mult de 20 de ani de experiență in lucrul cu adolescenții si tinerii. In ultimii 9 ani a dezvoltat programe sociale pentru adolescenți si tineri adulți, care au Tulburări de Spectru Autism, dar si alte dizabilități si se dedica oferirii de sprijin tuturor acestor persoane, pentru a-si atinge potențialul maxim, a dezvolta relații semnificative si a-si îmbunătăți reziliența fizica, mentala, emoțională si sociala. Hannah a fost administrator pentru Trustul Autism din Jersey si Relații Comunitare din Jersey (Autism Jersey and Jersey Comunity Relations Trust). In prezent este supervizor la Colegiul YMCA George Williams, lector asociat la Universitatea din Birmingham si membru fondator al organizației caritabile EASD – Dezvoltare Personala Asistata cu ajutorul Cailor (Equine Assisted Self Development) si al Trustului Caritabil Emily Williams. A fost de curând nominalizata la Premiul pentru Femeia Inspirațională in Sănătate din Barclays 2012 (Barclays Wealth Inspirational Woman 2012).

 

 

            Stefan Cepoi

Stefan Cepoi este Psiholog, Psihoterapeut si Actor al Teatrului National Marin Sorescu Craiova, si al Teatrului pentru copii si tineret Colibri Craiova, Formator si Mentor certificat de Ministerul Muncii, Solidarității Sociale si Familiei si de Ministerul Educației si Cercetării din Romania. A obținut Competente ca Terapeut specializat in Psihodrama, Terapie Relaționala, si Comunicare. A condus grupuri de terapie in Romania si Italia, si a fost profesor de teatru in Italia, in sistemul de învățământ de stat si particular. Este membru fondator al Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor si Adolescenților.

 

 

            Dr. Gabriela Stoltz - Consultant de specialitate

       Doamna Dr. Gabriela Stoltz este psiholog principal medical, cercetator stiintific, lector universitar, doctor in psihologie. In prezent  isi   desfasoara activitatea in cadrul Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Hyperion. Este secretar stiintific si coordoneaza cercul de psihologie si activitatile stiintifice cu studentii, coordoneaza lucrarile de dizertatii si organizeaza practica profesionala. A dobandit competente profesionale in psihologie medicala, psihopedagogie, psihologia copilului si adolescentului, psihologia adultului si varstnicului, inteligenta emotionala, psihologie diferentiala, psihopatologie, consiliere psihologica si educationala, tulburari de comportament, stres si personalitate.Este profesor in cadrul programului de master al Universitatii Hyperion si supervizor si formator in: Psihologie Clinica, Psihologia Muncii si  Psihologie Educationala. Este membru fondator al centrului national de formare profesionala in psihologie. In prezent este formator si supervizor in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa. Mai mult