Institutul european de studii pentru terapia
copiilor si adolescentilor
In colaborare cu asociatia romana de psihoterapie integrativa

Telefon: 0755.046.913   Email: contact@iestca.ro
  • Slide
  • Slide 2
  • Slide 3
Departamente

 

DESCRIEREA DEPARTAMENTELOR

 

DEPARTAMENTUL DE RELATII CU INSTITUTIILE DE STAT SI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE 

                                              Director departament: Stefan Cepoi, actor Teatrul National Craiova

Departamentul de Relatii cu Institutiile de Stat si Organismele Uniunii Europene functioneaza ca structura in cadrul Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor si Adolescentilor avand rolul de a asigura derularea operatiunilor tehnice de relatii si comunicare aferente desfasurarii activitatilor Institutului.

Departamentul are de asemenea in sarcina rezolvarea problemelor organizatorice, de legatura si stabilitate dintre Institut si partenerii de lucru, asigurand cadrul necesar desfasurarii activitatii Institutului.

Initiaza si negociaza in conditiile legii si ale Statutului IESTCA propuneri de proiecte in domeniul de activitate al Institutului.

Realizeaza activitatile necesare pentru pregatirea si organizarea sedintelor si intalnirilor de lucru cu partenerii.

Dezvolta relatii de cooperare cu institutii, organizatii si organisme din Romania si din cadrul Uniunii Europene.

Departamentul de Relatii cu Institutiile de Stat si Organismele Uniunii Europene este condus de Directorul de departament, care reprezinta Institutul pe probleme de comunicare, in relatie cu partenerii, institutii si autoritati publice, precum si persoane fizice si juridice.

Departamentul foloseste pentru functionare si atingerea obiectivelor toate structurile organizatorice ale Institutului, putand accesa resursele fixe sau mobile ale acestuia.

 

 

DEPARTAMENTUL DE CONSILIERE SI PSIHOLOGIE ORGANIZATIONALA APLICATA

                                      Director departament: Dr. Mihai Anitei, psiholog, cercetator

Identificarea si evaluarea periodica a nevoilor de consiliere psihologica si personala a studentilor si partenerilor aflati in formare.

Consilierea si conducerea/asistarea grupurilor de lucru avand ca scop dezvoltarea in randul participantilor a abilitatilor de suport.

Departamentul de Consiliere si Psihologie Organizationala Aplicata urmareste sa ofere programe care vizeaza optimizarea permanenta profesionala si personala a membrilor si cursantilor IESTCA, precum si solutionarea unor situatii problematice legate de cariera.

Alcatuirea si aplicarea de programe de educare despre familie, mediul de viata, scoala, si factorii determinanti ai dezvoltarii complete si complexe a copiilor

 

 

        DEPARTAMENTUL DE CERCETARE

Director departament: Dr. Mihaela Chraif: psiholog, cercetator

Obiectivele principale ale Departamentului de Cercetare Stiintifica constau in realizarea unor programe de cercetare cu aplicatii directe in cresterea nivelului de calitate al sistemului educational, de asistenta sociala, psihoterapeutica si medicala, in terapia cu copiii si adolescentii in contextul social si economic din Romania.

Departamentul de Cercetare este o structura dedicata cercetarii interdisciplinare, studiului flexibilitatii procesului si gradului de integrare al diferitelor metode si tehnici de interventie terapeutica.

Activitatea de cercetare stiintifica din cadrul Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor si Adolescentilor acopera doua componente: 1. Cercetarea fundamentala si aplicativa (cercetarea si dezvoltarea de produse si servicii de asistenta psihoterapeutica, servicii sociale si medicale), 2.Implementarea serviciilor si produselor in mediul socio-economic sub forma de cursuri si traininguri de specialitate in acord cu statutul si obiectivele strategice IESTCA.

Departamentul de Cercetare Stiintifica va oferi cadrul general in care Institutul European de Studii pentru Terapia Copiilor isi va indeplini obiectivele privind cercetarea stiintifica, in vederea dezvoltarii sale ca entitate cu vizibilitate nationala si internationala.

 

 

DEPARTAMENTUL DE MEDICINA PSIHOSOMATICA

Director departament: Dr. Aurora Frunza: psiholog, psihoterapeut

Scopul acestui departament este de a oferi cursantilor si partenerilor IESTCA viziunea psihosomatica in medicina si terapia pentru copii si adolescenti prezentand importanta patogenetica a factorilor psihici si posibilitatea explicarii bolii somatice sau psihice pe baza perturbarii relatiilor interpersonale.

Departamentul aduce in programul de formare maniera psihosomatica de tratare a bolilor si a fiziopatologiei bolilor, interactiunea fina si subtila dintre functiile psihice si cele endocrine in dezvoltarea copiilor si adolescentilor.

Se urmareste, de asemenea, axa vietii afective si stabilirea factorilor cu eficienta cauzala in tulburarile alimentare in randul copiilor si adolescentilor, si perspectiva ecologica in alimentatie.